dinsdag 5 juni 2012

Brrrrr

Goeiemorgen allemaal!
Net terug van mijn dagelijkse rondje kranten, en wat was het koud zeg! Een skipak en een paar goede handschoenen waren geen overbodige luxe geweest. Zelfs eerste kerstdag was het warmer! Vanmorgen toen ik m'n laatste krant in de bus deed, zag ik dit uitzicht. Mooi wakker worden toch?Gister avond niet meer toe gekomen aan het updaten van mijn baksels, dus die doe ik er nu ook maar bij. De opdracht voor mijn examen, (die ik op 13 juni heb), zijn het maken van mozaiek koekjes, tompoucen en 3 identieke marsepeinen katjes. De komende dagen heb ik de tijd om te oefenen in de les op school, zodat het op examen allemaal op rolletjes loopt. Hier zie je de tompouce plakken, het deeg hiervoor is gewoon bladerdeeg, maar dat moet ik dan ook nog zelf gaan maken. Het ging helemaal fout tijdens de les. Mijn deeg scheurde tijdens het uitrollen, en dat is een drama als dat gebeurt op je examen. Had er flink de pest in en het deeg heeft het hele lokaal gezien, waarna ik toch maar een poging deed op het opnieuw uitrollen. Gelukkig ging het wel weer goed, en ze kwamen zelfs goed uit de oven. Blij toe dat de leraar het niet gezien heeft, anders had ik waarschijnlijk het lokaal mogen verlaten haha!


En dit was dan het resultaat. Uiteraard heb ik de mooiste er uit gehaald en op de foto gezet, de rest zag er zo uit dat ik het hier niet eens neer durfde te zetten!
Had ook nog de koekjes, maar doordat het allemaal chaotisch verliep tijdens de les, ben ik die vergeten te snijden en af te bakken. Gelukkig vandaag nieuwe ronde nieuwe kansen.
Ondertussen besef ik even heel hard dat ik mijn bus gemist heb, en ik nu te laat op school kom. Alwééér.

Ik zal me maar is haasten om de volgende bus wel te halen :') Challas!


Oh, en ik kreeg nog ergens de vraag of naaktcavia's echt bestaan. Ja dat is echt zo!

4 opmerkingen:

 1. Bladerdeeg is dan ook niet van het minste hè. Ik heb avondschool voor hulpkok gedaan en bij de module nagerechten moesten we dat ook zelf maken. Goed voor 1 keer, nu niet meer hoor. :)
  De tompouce ziet er lekker uit! Vriendlief eet dat graag. Bij ons noemen ze dat 'boekskes'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Tas dat heb je toch weer leuk gedaan, petje af hoor en die beestjes ......... blijven lelijk

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk die marsepeinen katten, zien er erg yammie uit kan ik niet van die cavias zeggen :-)..knuf peet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan vind ik onze harige cavia's toch iets meer hebben...haar misschien? Nee, naakt cavia's vind ik zo lelijk als naakt katten en naakt honden. Ik zou er medelijden mee krijgen. Geef mij maar haar, veel haar (op dieren dan)

  BeantwoordenVerwijderen